40-jarig lidmaatschap Willy Groeneveld.

Ook de afgelopen maanden hebben we weer een gouden speld uitgereikt voor een 40-jarig lidmaatschap. Ik wil hierbij wel even opmerken dat de intentie van het hoofdbestuur is dat de onderscheidingen bij een 40-jarig lidmaatschap op onze Vriendendag worden uitgereikt.

Want dit is een van de redenen waarom een Vriendendag wordt georganiseerd. Enkel als een lid door gezondheidsredenen niet in staat is de Vriendendag te bezoeken doen we de uitreiking bij hem/haar thuis of op locatie bij de regio.
Dus op 18 mei togen Helma en ik gewapend met de speld en een bos bloemen naar de Koekoekslaan in Oostvoorne, naar het huis van Rinus en Willy Groeneveld.
Enkele dagen eerder had ik telefonisch contact met de voorzitter van regio 21, Jannie Verloop, en zij zou bij de uitreiking
aanwezig zijn. Rinus, onze jubilaris, en zijn echtgenote Willy waren pas verhuisd naar een kleinere woning, waardoor de fuchsia’s bij zijn oude woning zijn achtergebleven.
Maar Willy zei: “Ook bij deze woning komen fuchsia’s te staan”. Na de officiële afhandeling, het opspelden van de onderscheiding en het overhandigen van de bloemen aan Rinus was er koffie met gebak. Daarna ging het gesprek al snel over vroeger. Rinus had honderden fuchsia’s gehad en zijn 2e hobby was uitvinden. Zo vertelde hij dat hij een nieuw systeem had bedacht voor  vloerverwarming dat nu bijna overal in Nederland wordt toegepast. Ook had hij bedacht dat als de kachel in zijn kas uitviel er dan een waarschuwingslamp ging branden. Na nog gezellig met z’n vijven te hebben zitten praten moesten we weer naar huis.
Willy en Rinus, bedankt voor de fijne ontvangst.
Op weg naar huis zijn we even op de koffie geweest bij onze notulist Leen Klok in Zwartewaal. Zijn echtgenote Pleuntje stond er op dat we bleven eten, waar we dan ook dankbaar gebruik van maakten. Daarna natuurlijk een rondgang door Leen zijn tuin, wat een weelde om door zo’n mooie tuin te wandelen. Leen en vooral Pleuntje: bedankt.

Leave a Reply

CAPTCHA


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.