Regio 09

Welkom, u heeft de site van regio 9 Noord Holland Noord opgezocht op de website van de NKvF.
Onze regio loopt van Texel tot en met Castricum. Dit is langs de hele kust van Noord Holland en aan de andere kant het IJsselmeer.
Wij zijn een heel fijne regio! Hebben heel actieve leden en ledenbijeenkomsten.
Wij komen samen in ”De Binding” in Zuid Scharwouden voor onze clubbijeenkomsten. Daar is natuurlijk heerlijke koffie, thee enz . maar heel belangrijk mooie lezingen, maar zeker ook het onderling contact met elkaar.
Ook gaan wij één keer per jaar er met de bus op uit naar een kwekerij en een bezienswaardigheid.
Natuurlijk houden wij ook een stekkenwedstrijd. In mei krijgen de leden twee stekken en de resultaten worden in september bekeken door een jury en moet er een clubwinnaar uitkomen.
Al met al een fijne afdeling waar u onderling met elkaar kunt bouwen aan uw collectie en waar u ook uw vragen neer kunt leggen.
Ons winkeltje heeft prachtige artikelen die u kunt aanschaffen voor uw planten.
Wij heten u van harte welkom als u eens één van onze bijeenkomsten zou willen bezoeken.
Voor eventuele vragen of informatie kunt u altijd één van de bestuurleden bellen!

Graag tot ziens en met vriendelijke groet,

Margo Vaandrager, voorzitter regio 9.

Regio 09 evenementen aankomende 3 maanden

juli 2021

16jul(jul 16)10:0017(jul 17)17:00VriendenweekendVriendenweekend Regio 09

(Kijk voor totaaloverzicht bij EVENEMENTEN/OPEN TUINEN/OPEN TUINEN TOTAAL. Of klik hier)

(Klik op afbeelding voor gehele bericht.)

FUCHSIA UITJE 13 APRIL 2019.

Vroeg opstaan vandaag, de wekker gaat om 06:30, want om 08:00 vertrekt de bus uit Broek op Langedijk. Haasten op de vroege ochtend is geen optie.
Rustig ontbijten, de (logeer)hond wordt door manlief uitgelaten, nog even de konijnen voeren en dan richting opstapplaats. Warempel, eerst moeten de autoruiten nog worden ontdaan van een ijslaagje…het heeft afgelopen nacht gevroren!
En dit, nadat we afgelopen week zomerse temperaturen beleefd hebben!
Bij de opstapplaats zie ik al een aantal personen staan, maar er is nog geen bus.
Lienneke voorziet alvast iedereen van het dagprogramma en een koffiebon.
Iedereen is er inmiddels, gewapend met diverse kratjes voor de aan te schaffen stekken. De bus laat nog even op zich wachten, maar even na acht uur draait hij dan toch de parkeerplaats op. Nadat we allemaal een zitplaats hebben gevonden rijden we iets later dan gepland richting Heerde.
Tegen 10:00 zijn we bij Kwekerij Spek. We drinken eerst een kop koffie met een door Lienneke mee gebrachte koek.
Na de koffie gaan we de kas in en kunnen we op zoek naar de gewenste stekken. Ik zie diverse mensen met lijstjes rondlopen. Langzamerhand raken de kratjes gevuld. Sommige soorten zijn helaas al uitverkocht, maar er is toch wel voor elk wat wils te vinden.
Tegen twaalf uur vervolgen we de reis richting Luttelgeest naar de Orchideeën hoeve.
Het is even zoeken voor de chauffeur, maar we komen toch keurig op de plaats van bestemming. Het parkeerterrein staat vol met auto’s, we zijn niet de enigen.
We lopen eerst naar het restaurant waar de ronde tafels al keurig gedekt staan.
Inmiddels hebben we wel trek en we laten ons de uitstekend verzorgde lunch goed smaken. We zitten gezellig te kletsen met elkaar. Na de lunch gaan we de orchideeën bewonderen. Ik kijk mijn ogen uit! Wat veel soorten en wat is het prachtig aangelegd!
Er zijn niet alleen orchideeën, maar er is ook een zeer grote collectie prachtige tropische planten, waarvan bij de meesten de naam vermeld staat. Ook zie ik prachtige vissen; koi karpers, meervallen en goudkarpers. Er zijn witooraapjes, klauwaapjes, schildpadden en diverse soorten eenden. Ik vervolg de looproute en kom in de vlindertuin. Hier spot ik de mooiste vlinders in veel verschillende kleuren. Hele grote en ook kleine. Om stil van te worden…. Boven op een rots zie ik een grote leguaan, hij zit vanaf zijn uitkijkpost alles eens rustig te bekijken. Vervolgens kom ik in de Lori tuin. Prachtige vogels en heel tam. Zodra je door de deur komt, gaan ze op je hoofd of schouder zitten en vallen aan op de cupjes nectar die je kunt kopen om ze voeren. Ik zie mensen met Lori’s op hun hoofd en schouders, een leuk gezicht en er worden veel foto’s gemaakt.
Je komt werkelijk ogen te kort, er is zo veel te zien!
We hebben ruim de tijd om alles rustig te bekijken. Om vier uur worden we weer in het restaurant verwacht. Daar drinken we nog even gezellig koffie met een heerlijk gebakje erbij. Lienneke doet nog even een woordje en tot mijn grote verassing wordt ik nog toegezongen vanwege mijn verjaardag vandaag! Ook is er zelfs nog een kadootje voor mij, prachtige orchideeën. Heel erg leuk! Ook de chauffeur wordt niet vergeten. Na de koffie wordt het zoetjesaan weer tijd om naar huis te gaan.
Moe, maar voldaan, stappen we weer in de bus. Via de Afsluitdijk rijden we terug.
In de bus wordt aan iedereen nog een mooie orchidee als aandenken aan deze mooie dag uitgedeeld. Tegen half zeven arriveren we bij de Broekerveiling. Terugkijkend op een héle gezellige en leuke dag! En ik denk dat iedereen die mee was vandaag, er ook zo over denkt!
Waarvoor dank aan de organisatie, het was top!!!

Ria Brammer – Beers.

Link voor de beheer service punt :