Bemesten

Zeer geschikt voor de fuchsialiefhebber, maar ook voor kuipplanten en kamerplanten.

27-15-12 heeft een hoog stikstofgehalte, goed voor de groei en ontwikkeling van de plant. 27-15-12 is ook geschikt voor bladbemesting. Let wel op dit niet overdag als de zon schijnt te gebruiken want dan verbrand het blad. 1 keer per week blad sproeien tot de knopvorming. 1,5 gram per liter water.

20-20-20 is een neutrale meststof die het gehele seizoen gebruikt kan worden om te gieten en heeft tot doel de groei van de plant te stimuleren. Ook voor andere kuipplanten en kamerplanten prima geschikt. 1 keer per week, 1,5 gram per liter water.

10-52-10 heeft een hoog fosfaatgehalte en geeft bij gewortelde stek een goede wortelontwikkeling. In de beginfase 2 a 3 keer gieten. 1,5 gram per liter. In de bloeitijd zorgt fosfaat voor een goede ontwikkeling van de bloem. Het stimuleert de bloei. Een keer per twee weken gieten met 10-52-10

Eventueel kan in het najaar 15-11-29 worden gegeven. Heeft een hoog kaligehalte en zorgt voor de bloeiende plant. Kali zorgt ook voor een stevige plant zodat deze beter de winter doorkomt. 1 keer per week gieten, 1 gram per liter water.

Het is raadzaam niet op een te droge kluit te mesten. En geen bladbemesting te geven als de zon schijnt.