Regio 28

Noord en Midden Limburg

Open tuin Pierre Maessen (2021)

Onze regio is in 1987 opgericht.

Wij zijn vanaf het begin heel actief geweest en zijn dat nog steeds. Onze regio heeft in zijn bestaan vier grote shows georganiseerd. In 1992, 1997, 2005 en de laatste in 2011. Tijdens deze shows werd alles uit de kast gehaald. Niets was te gek. Een park een complete metamorfose geven, daar draaiden wij onze handen niet voor om. Karakteristieke gebouwen werden in model nagebouwd, vijvers werden gegraven, paden en perken aangelegd en alles aangekleed met planten uit de tuinen van onze leden en eigen kweek. Deze shows duurden 10 dagen  zodat er altijd twee weekenden in zaten. Na deze shows hebben we diverse fuchsiaweekenden georganiseerd in onder andere Nederweert-Eind en Arcen. Ook deze weekenden waren altijd een succes.

Museum ‘Terug in de Tijd’ (2022)

Vele busreizen hebben we gemaakt met in het begin zelfs twee volle bussen. Deze reizen waren altijd tuin gerelateerd en internationaal, maar ja, Duitsland en België liggen dan ook om de hoek. Menige tuinshow hebben we bezocht, maar ook fuchsiakwekers stonden vaak op onze bestemming. Door het afnemende ledental en de oplopende leeftijd hebben wij ons jaarprogramma enigszins moeten aanpassen.

Wij organiseren ieder jaar verschillende activiteiten, een nieuwjaarsbijeenkomst, potgronddag, stekmorgen, jaarvergadering,
contactmorgens, open tuinen en sinds een aantal jaar een verenigingsdiner. Ons verenigingsjaar beginnen we altijd met een nieuwjaarsbijeenkomst, een gezellige middag met koffie en Limburgse vlaai een hapje en drankje en aangekleed met leuk entertainment.

De stekmorgens staan al lang op het programma. Deze ochtenden zijn in eerste instantie bedoeld om nieuwe leden de fijne kunst van het stekken bij te brengen. Ook de leden die ervaren zijn in het stekken maken graag gebruik van de stekmorgen, want planten overleven de win-ter niet of ze willen hun collectie aanpassen. Tijdens deze ochtenden wordt er dan ook naar hartenlust gestekt. De vereniging zorgt voor de stekgrond en schimmelwerend middel. De leden brengen zelf verse stekken en hun eigen stekbak mee. De “potgronddag” aan het einde van de winter wordt ook altijd druk bezocht. Tijdens deze middag kopen wij gezamenlijk potgrond bij Holland Potgrond.

Stekkenochtend

Onze regio is opgericht als regio 28 Noord en Midden-Limburg en bestreek in Limburg de regio van Maasbracht tot Mook. De laatste jaren zijn er meerdere regio’s opgeheven, hierdoor bestrijkt onze regio tegenwoordig geheel Limburg en een deel van zuidoost Brabant. Onze activiteiten vinden voornamelijk in Noord en Midden-Limburg plaats en wij zijn dan ook zeer verheugd dat meerdere leden uit Zuid-Limburg en Zuidoost Brabant de weg naar onze activiteiten hebben gevonden.

Bestuur regio 28.

Evenementen voor de aankomende 3 maanden Regio 28

Huidige maand

Geen evenementen deze maand.

(Kijk voor totaaloverzicht bij EVENEMENTEN/OPEN TUINEN/OPEN TUINEN TOTAAL. Of klik hier)

Link voor de beheer service punt :