Regio 11

Onze vereniging is opgericht in september 1982. In het jaar 2022, bestaan wij officieel 40 jaar. Voor de officiële oprichting bestond onze vereniging echter al. Wij hebben inmiddels al leden die meer dan 40 jaar lid zijn, ons “oudste” lid is al 45 jaar lid.

Een aantal jaren geleden hadden wij circa 140 leden. Net als bij de andere regio’s is ons ledental geslonken. Wij zijn op dit moment met ongeveer 70 leden.

In ons “winkeltje” (officieel ons servicepunt) kunnen de leden allerlei artikelen voor onze hobby verkrijgen. Van potjes tot meststoffen etc.

Wat doen wij zoal in de loop van een jaar? Even een korte opsomming:

 • We beginnen het jaar met een nieuwjaarsreceptie. Altijd een succes en heel gezellig.
 • Al jaren kopen wij gezamenlijk onze potgrond in. Deze potgrond wordt speciaal voor ons (en dus voor onze fuchsia’s) samengesteld. Op onze potgronddag, eind februari, wordt de potgrond door onze leden opgehaald.
 • Eind april/begin mei houden wij onze stekkenmarkt. Dat is altijd een groot succes. Onze leden kunnen daar ook halfwasplanten kopen die worden geleverd door Kwekerij Sap uit Heemskerk.
 • Jaarlijks hebben wij vijf of zes bijeenkomsten, meestal met een gastspreker. Op de septemberbijeenkomst gaan uiteraard de leden de strijd aan om de mooiste fuchsia.
 • In juni plannen we meestal een dagtocht voor onze leden. In het programma maken we een combinatie van een rondvaart/stadswandeling met een bezoek aan een kwekerij. Er zijn dan maar weinig deelnemers die zonder een plant of stek weer de bus instappen! Zo hebben we onder meer Den Bosch, Giethoorn en de Hortus in Leiden bezocht.
 • In het tweede of derde weekend in augustus hebben wij een minishow op de open dagen van volkstuinvereniging “De Hofgeest” in Santpoort-Noord.
 • Vijf keer per jaar verschijnt ons verenigingsblad ‘De Gieter’. Hierin informeren we onze leden over de activiteiten en wisselen tips uit over het kweken en houden van fuchsia’s.
 • Een aantal keren hebben we ook een ‘opentuinendag’ georganiseerd. Altijd weer mooi om te zien hoe leden hun hobby in hun tuin verwerken.

Helaas hebben wij door corona vorig jaar en tot heden ook dit jaar onze bijeenkomsten moeten afblazen. Om het gemis aan activiteiten enigszins te compenseren hebben we vorig jaar onze leden een cadeaubon gegeven, die zij bij Kwekerij Sap kunnen besteden.

De inkoop van de potgrond hebben wij wel kunnen organiseren. De stekkenmarkt is vorig jaar niet doorgegaan en is helaas ook dit jaar afgeblazen. Deze stekken worden door een tiental leden gemaakt en normaal gezamenlijk verkocht op onze stekkenmarkt. Maar… we hebben onze leden en andere liefhebbers vorig jaar toch aan stekken kunnen helpen. We hebben per mail een lijst rondgestuurd van alle gemaakte stekken en bij welk lid ze te koop zijn. Na een telefonische afspraak zijn de stekken bij de maker af te halen. Ze staan klaar bij de voordeur, het geld gaat via de brievenbus of wordt overgemaakt naar de vereniging. Zo gaan we het ook dit jaar doen. Volgend jaar hopelijk weer een echte stekkenmarkt.

Onze bijeenkomsten zijn altijd heel gezellig. Meestal met een gastspreker en we sluiten de bijeenkomst af met een vragenuurtje over fuchsia’s. En natuurlijk even bijpraten met de leden.

Het was bij onze vereniging gebruikelijk dat we om de vijf jaar een show organiseerden. De laatste shows waren in 2010 en 2015. In 2010 bij tuincentrum Overvecht in Zaandam, in 2015 bij tuincentrum Ranzijn in Alkmaar. Dat is een hele organisatie, maar dat werd door onze leden met heel

veel inzet en enthousiasme gedaan. Helaas is er door de terugloop en de veroudering van ons ledenbestand thans onvoldoende mankracht en animo om een show te organiseren.

Wel hebben we jaarlijks in augustus onze “minishow” op de open dagen bij volkstuinvereniging “de Hofgeest”. Met ca. 100 fuchsia’s – waaronder de mooiste hangers en kroonbomen – versieren we de entree van dit tuinencomplex en maken wij deze gezellige open dagen tot een waar bloemenfeest. Uiteraard is ons winkeltje daar ook present en brengen we weer menig fuchsia aan de vrouw/man.

In ons verenigingsblad “de Gieter” werd in 2018 begonnen met de serie “succes met mijn fuchsia’s”, een serie van 9 stukjes over onze fuchsiahobby van Henk Niesten. Dit was zo’n succes dat wij deze serie als boekje hebben laten drukken voor onze leden. Inmiddels is dit boekje ook te lezen op de website van de NKvF. Het is te vinden op het regiogedeelte van regio 11 en/of onder algemene info/kweektips/succes met mijn fuchsia’s! Hoe doe ik dat? Er staan veel handige tips in over en voor de verzorging van fuchsia’s.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

 • Willem Bosman, secretaris/wnd. voorzitter,
 • Sandra Schön, penningmeester,
 • Henk Niesten, wnd. voorzitter en ledenadministratie,
 • Adrie Vink, algemeen lid en organisatie bijeenkomsten,
 • Adrie van Leeuwen, algemeen lid en beheerder servicepunt,
 • Leo Nijman, algemeen lid en organisatie evenementen.

Het bestuur wordt met onder meer de notulen op een accurate wijze ondersteund door Margreet Over. We hebben al een aantal jaren geen voorzitter. Maar deze taak wordt in goed samenspel vervuld door Henk Niesten en Willem Bosman.

Dat was het wel zo’n beetje. Geniet nog even van de foto’s van onze laatste shows.

Willem Bosman, secretaris/wnd. voorzitter.

Henk Niesten, wnd. voorzitter.

Evenementen aankomende 3 maanden Regio 11

mei 2024

04mei10:0015:00StekkenmarktRegio11, Noord Holland Midden

(Kijk voor totaaloverzicht bij EVENEMENTEN/OPEN TUINEN/OPEN TUINEN TOTAAL. Of klik hier)

Link voor de beheer service punt :

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.