Regio 21

Zuid Holllandse Eilanden

Onze regio behelst een groot gebied, te weten van Rozenburg tot aan Stellendam, van Stellendam tot aan Ooltgensplaat en van Ooltgensplaat tot aan Barendrecht. En natuurlijk alle plaatsen hiertussen in. De regio heeft altijd geprobeerd om de vergaderingen zoveel mogelijk in het midden van de regio of op een zeer goed bereikbare plaats te houden zodat zoveel mogelijk leden met partners kunnen  komen. Voorheen in Rhoon en sinds de sluiting van de locatie in Rhoon in Abbenbroek.

Ons ledenbestand is in de loop der jaren veel kleiner en grijzer geworden. Wanneer onze regio is opgericht is  helaas niet terug te vinden in de stukken die ik heb maar we hadden volgens de oudere leden meer dan 250 leden in het verleden. Wel gevonden dat wij 189 leden in 1996 hadden en nu in 2022 nog 51. De vele leden met een grote tuin en daardoor vele en mooie grote planten zijn helaas óf verhuisd naar een appartement of overleden. Hierdoor is het nu, bij gebrek aan grote planten, niet meer mogelijk om een mooie show neer te zetten zoals in het verleden.

Show 2012 Rhoon

Shows.
Regio 21 – ZHE heeft in het verleden vele mooie shows neergezet in o.a.: in 1994 in Oud-Beijerland, in 1996 in Hoogvliet, in 1999 rondom Kasteel Rhoon: de Fuchsiade, in 2003 in Numansdorp, bij Graka in 2006: het platteland en zijn fuchsia’s in Sommelsdijk, de laatste show was in 2012 in Rhoon in de tuin van de Sint Willibrorduskerk: van ambacht tot fuchsia, het was een groot succes met zeer veel tevreden bezoekers maar ook tevreden vrijwilligers die zich ingezet hebben om het tot een succes te maken.

Show Hoogvliet 1996

Markten.
Ook is onze regio zoveel mogelijk aanwezig op markten om de vereniging en natuurlijk de fuchsia te promoten en contact te houden met liefhebbers, zo waren er markten in Oud-Beijerland, Spijkenisse, Greup, Strijen, Poortvliet, Sommelsdijk, Klaaswaal, Middelharnis, Rockanje, Maassluis en de grootste uit de regio Oostvoorne. Deze Bos en Burchtfair, met meer dan 140 kramen voor tuinliefhebbers, is altijd een groot succes geweest.

Markt Maassluis 2022

Markt Oostvoorne 2017

Markt Greup 2018

Open tuindagen.

Bij ons zijn er ook veel leden, in 1996 zelfs 6 leden, die hun tuinen hebben opengesteld voor de leden en andere bezoekers, alleen de laatste paar jaar nog hooguit een of twee leden, mede door het wegvallen van leden met mooie grote tuinen. Dit is natuurlijk jammer maar geeft ook de  vergrijzing weer en helaas komt er weinig tot geen aanwas van jongeren bij die geïnteresseerd zijn in de fuchsiaplant of een functie in het  estuur willen hebben of ondersteuning bij activiteiten kunnen verlenen.

Open tuin Henk van ’t Hof

Open tuin fam. Snijder

Open tuin Leen Klok

Bestuursleden.
Wij hebben altijd een zeer actief bestuur gehad in deze regio. Of het nu gaat om het regelen van een show, het aanwezig zijn op markten of andere activiteiten, zoals het bijwonen van de landelijke vergaderingen of vriendendagen, er is altijd minimaal 1 bestuurslid bij. Ook proberen de bestuursleden aanwezig te zijn bij shows die geregeld worden bij andere regio’s. Tijdens de regio vergadering zijn er ook altijd andere activiteiten zoals een spreker over b.v. bestrijdingsmiddelen of een diapresentatie van een gezellige vakantie. Ook worden de leden elk voorjaar, tijdens de Algemene Ledenvergadering, verrast met een wedstrijdstek om deze op te kweken voor een mooie prijs tijdens de najaarsbijeenkomst. Tijdens Corona, toen wij helaas niet bij elkaar mochten komen, hebben 3 bestuursleden alle leden in onze uitgebreide regio een wedstrijdstek thuisgebracht om de contacten te onderhouden. Deze actie werd zeker door onze wat oudere leden zeer op prijs gesteld. Ook wordt aan onze leden gevraagd om foto’s van hun planten in te sturen voor de najaarsbijeenkomst, natuurlijk is hier ook een presentje voor de 1e, 2e en 3e prijs voor. Daarnaast vindt er altijd een loterij plaats, met cadeaus door leden maar ook het bestuur ter beschikking gesteld, waarbij niemand met lege handen naar huis gaat.

Marja Tentua-Hengst, secretaris
Namens het bestuur van regio 21 – Zuid-Hollandse Eilanden

Evenementen voor de aankomende 3 maanden Regio 21

Geen evenementen deze maand.

(Kijk voor totaaloverzicht bij EVENEMENTEN/OPEN TUINEN/OPEN TUINEN TOTAAL. Of klik hier)Link voor de beheer service punt :