Vriendendag 2024

Van 9.30 tot 11.00 uur kunt u planten inleveren voor de landelijke wedstrijden.

Tot na de keuring is de opstelruimte niet toegankelijk voor publiek. Na de keuring is de opstelruimte met alle inzendingen voor het publiek toegankelijk. Dat zal ongeveer vanaf 13.30 uur zijn.

10.00 uur: Vanaf deze tijd bent u welkom op de Vriendendag. Op vertoon van uw lidmaatschapskaart krijgt u bij de bestuurstafel van de NKvF gratis toegang tot de BroekerVeiling. U kunt daar ook een toegangskaartje kopen voor de rondvaart ad € 5,00 en voor de veiling van de BroekerVeiling ook ad € 5,00. Dat zijn ook de kosten voor uw partner.
Bent u in bezit van een museumjaarkaart of een vip-kaart van de Vriendenloterij dan is de entree voor de rondvaart en veiling gratis. U moet dan wel de betreffende kaart eerst even laten scannen bij de kassa van het Museum.

10.00 uur: Nieuwigheden keuring: Planten kunnen om 9.00 uur worden opgesteld. Tijdens de keuring is de ruimte niet toegankelijk voor publiek. De keuring vindt plaats in de afgezette ruimte van de Kap van de BroekerVeiling.

10.30 uur: Opening door Cor van Empel, voorzitter NKvF, in de Kap van de BroekerVeiling.

11.00 uur: U kunt een rondvaart maken door het Rijk der Duizend Eilanden. Dat zal ongeveer 45 minuten duren.

13.00 uur: U kunt naar de veiling.

14.00 uur: Huldiging jubilarissen. Die zal plaats vinden in het restaurant in de Kap.

15.00 uur: Bekendmaking uitslag landelijke wedstrijden en uitreiking van de prijzen van de verschillende categorieën, geregeld door regio 08. De prijsuitreiking zal plaats vinden in de Kap.

15.30 uur: Bekendmaking uitslag fotowedstrijd in de categorieën close-up fuchsiabloemen en fuchsia’s Algemeen (Mieke Meursing-trofee).

16.00 uur: Sluiting Vriendendag door Cor van Empel.

In de Kap staat ook een kraam van de NKvF waar u de gehele dag terecht kunt voor vragen.
Hier staat ook de kraam waar u terecht kunt voor de grote verloting van de NKvF met mooie prijzen.

Wij zijn doende om nog wat kraampjes te vullen. Ik ben nog bezig met Groei & Bloei, afdeling Noord-Holland en kwekerij Zeelenberg.

Wij denken dat we weer een leuke locatie hebben gevonden voor onze Vriendendag. Deze keer dus in Noord-Holland.

Het beste kunt u parkeren bij het winkelcentrum van de BroekerVeiling, dat kan aan de west- en de oostkant. Dan loopt u zo naar Museum BroekerVeiling.

We hopen vele fuchsiavrienden te mogen begroeten.

Johan Schoute

Foto: website BroekerVeiling