Vriendendag 2023

Zoals we in de vorige Fuchsiana al hebben verteld willen we dit jaar onze Vriendendag opnieuw bij de Orchideeën Hoeve houden, en wel op zaterdag 19 augustus 2023 vanaf 10.00 uur. Gelukkig konden we daar terecht nadat de locatie die we op het oog hadden, Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn, op het laatste moment niet aan onze wensen kon voldoen. De Orchideeën Hoeve heeft het laatste jaar nog enkele aanpassingen doorgevoerd, zo is het restaurant verder verbouwd en uitgebreid, is er een groter aquarium bijgekomen met vele vissen, en is men begonnen met de aanleg van een grote binnen  vijver waarin kleine haaien en andere bijzondere zeevissen te bewonderen zijn. Zij verwachten dat deze voor onze Vriendendag klaar zal zijn. Ook hebben er intern diverse aanpassingen plaatsgevonden. Dus genoeg om opnieuw onze Vriendendag te bezoeken.

Verder houden we tijdens de Vriendendag weer de gebruikelijke fotowedstrijd en zijn er weer de landelijke wedstrijden: mooiste planten in diverse categ Woriiee ëknw?eekt de Ook is hier weer de  nieuwighedenkeuring en worden de jubilarissen op de Vriendendag gehuldigd. Verder staan we er weer met de verlotingskraam.

Ook zullen fuchsiakwekerij Van der Velde en fuchsiakwekerij Zeelenberg op de Vriendendag aanwezig zijn. Tevens proberen we nog een spreker voor de middag te vinden die ons iets kan vertellen over bloemen.

We willen ook proberen andere plantenverenigingen bij onze Vriendendag te betrekken, hier hopen we in de volgende Fuchsiana wat meer over te kunnen vertellen.

De entree bedraagt € 5,00 voor de leden op vertoon van de ledenpas, partners betalen € 7,00.
De toegangskaartjes zijn af te halen bij de tafel van het NKvF-bestuur.

Jan de Groot