vd Webmaster (9-18)

Sinds mijn terugkomst in mei is er veel gebeurd en ben ik continu bezig om de nieuwe website te vullen vanuit de gegevens van de huidige website. Sommige pagina’s zijn eenvoudig over te nemen, maar vele pagina’s nemen heel veel tijd in beslag omdat ze bijvoorbeeld ledeninformatie bevatten, maar ook omdat vele pagina’s incompleet zijn en met name de afbeeldingen die erbij horen maar die niet gepresenteerd worden omdat ze er eenvoudig niet zijn.
Bij deze wil ik dan meteen vragen of er binnen de NKvF mensen bereid zijn om mij te ondersteunen. Door de jaren heen weet ik dat vele binnen de NKvF niet de kennis hebben om dingen op de website aan te passen, maar buiten uiteraard de ondersteuning die ik ga leveren, kan men (zeker in het begin) de aanpassingen via een kant en klaar menu ingevuld worden. Het vullen van (nog) vele pagina’s kan men op gaan zetten met de eigen tekstverwerker, waarna deze redelijk makkelijk kunnen worden overgezet naar de website. Van vele mogelijkheden binnen de website zijn al handleidingen beschikbaar, maar die zijn pas zichtbaar als men inlogt. Tenslotte willen we niet de leden lastig vallen met informatie waar ze toch niets mee doen.
Tevens is de opzet om in elke Fuchsiana een stukje uit te brengen (zoals voorheen) met de mogelijkheden, al denk ik dat veel dingen al duidelijk zijn. Ook is de bedoeling om elke regio te ondersteunen om de pagina’s te kunnen vullen die al op de nieuwe website beschikbaar zijn, maar ook indien er animo voor is een simpele workshop te geven waarbij men zelf al meteen vele pagina’s en opties zoals (nieuws)berichten, evenementen, foto’s simpel kan vullen zodat deze voor de regio persoonlijk zichtbaar zullen zijn, maar ook binnen de NKvF indien gewenst en dit met enkel door een z.g. vinkje te plaatsen bij uw wensen.

Tijdens de Vriendendag was er een stand aanwezig waar ik samen met Sjaak Loef (o.a. voor de Fuchsiana) u een aantal zaken heb gepresenteerd. Hopelijk kunnen wij u overtuigen van de eenvoud en mogelijkheden die wij kunnen aanbieden om iets met de website te gaan doen.
Wilt u niet wachten en al uw regio op de nieuwe website aanpassen is dat geen probleem. Stuur een bericht naar digiton@nkvf.nl en geef aan dat u toegang wilt krijgen.
Wij zullen u uiteraard blijven ondersteunen, zodat u de pagina’s, berichten, evenementen en overige kunt aanpassen aan de wensen van uw regio.

In de volgende Fuchsiana zal ik proberen in het kort te beschrijven hoe men de evenementen zoals open tuinen, vergaderingen e.d. op de website kan plaatsten.