vd Webmaster (6-19)

Na lang puzzelen, vertalen en testen zijn de formulieren voor de AFS eindelijk afgerond. Ook mede doordat de nieuwe keuringen er aan komen is ook het nieuwe aanmeldformulier op de website geplaatst. Hierdoor kunnen we door met de volgende stap en dat is de geheel vernieuwde Cultivar Inventaris Lijst (CIL).

Onze bedoeling is dat we vanuit het aanmeldformulieren en AFS formulier (voor niet leden) laten koppelen met de CIL, hierdoor besparen we veel tijd en typefouten i.v.m. het “los” plaatsen in de CIL.
Met andere woorden de BCK krijgt straks de mogelijkheid om vanuit een aanmeldformulier direct alle gegevens naar de CIL te exporteren en/of naar een AFS-formulier (alleen voor NKvF-leden).
Via de nieuwe CIL 2019 zullen alle relevante gegevens uiteraard weer zichtbaar zijn, maar ook meteen aangevuld met foto’s, dit in tegenstelling wat in de oudere versies niet mogelijk was. Maar ook kan centraal straks vanuit de CIL o.a. het AFS-formulier worden opgevraagd (mits aanwezig).
Het is nog een hele klus om alle formulieren te koppelen, maar daarmee besparen we uiteindelijk wel veel tijd en het belangrijkste is dat er minder kans is op in typefouten.

Tijdens de laatste ledenvergadering is onder andere aan de orde gekomen het inloggen (en eventueel wachtwoord) op de website. Indien men geen extra dingen wil bekijken zoals een nieuwe Fuchsiana, de jaarverslagen en dergelijk dan hoeft men NIET in te loggen. Wil men deze wel bekijken en heeft men problemen met het wachtwoord dan kunt u mij uiteraard uw voorgestelde wachtwoord doorsturen zodat ik deze kan controleren en aanmaken. Wilt u dat zelf nog eens proberen, dan kunt u na het (proberen) in te loggen op “wachtwoord vergeten” klikken. Vul uw e-mailadres in en volg de instructie na het verkrijgen van de mail.

Tevens werd het bijhouden van de bestuursgegevens besproken. Er wordt nogmaals verzocht om deze goed bij te houden. Het voordeel is dat bij het wijzigen van de bestuursgegevens deze meteen naar diverse leden van het hoofdbestuur gestuurd worden zodat zij meteen op de hoogte zijn van de wijziging. U behoeft deze dus NIET meer een extra een bericht te sturen. Voor het wijzigen van de bestuursgegevens behoeft u ENKEL in te loggen met een speciaal wachtwoord t.b.v. het wijzigen en dus NIET met uw persoonlijk wachtwoord. Is het wachtwoord (nog) niet bekend dan kunt u deze aanvragen. Het wachtwoord wordt enkel afgegeven aan de secretaris en voorzitter van een regio. Wat een regio hierna onderling wil doen is voor hun eigen verantwoording.

Ton van der Vorst.