vd Webmaster (6-19)

Net als we denken het wat rustiger te krijgen wordt deze illusie verstoord door een mega update van de software waarmee we alle formulieren en overige data beheren.
Het was dus een tijdje puzzelen, maar we hebben alles weer kunnen oplossen en gelukkig komen dit soort updates zeer zelden voor.

Hierna was het tijd voor de keuringen. Dit was een geweldige test om te kijken of de aanmeldingsformulieren zouden werken. Op een enkel schoonheidsfoutje na was dat gelukkig het geval. Een ander verhaal was het complete beschrijvingsformulier dat de BCK gebruikt om de planten te beschrijven. Omdat we ALLES vanuit dit formulier met één druk op de knop willen overnemen naar het AFS-formulier en de CIL, moest daar nog wel iets aan gesleuteld worden.
Het ziet er naar uit dat we dit al voor 99% rond hebben.
Dit alles bespaart de BCK een hele hoop extra typewerk en de kans op fouten wordt dan ook minimaal.
Overkoepelend voor dit alles hebben we wel een apart programma ontwikkeld en dat lijkt goed te werken.
Als straks alle kinderziekten eruit zijn kunnen we volgend jaar met een gerust hart gebruik maken van de formulieren en programma’s.

Ook een positieve trend is dat we momenteel al ca. 90 verzoeken hebben gehad voor een inlogcode. Hieruit blijkt toch een toenemende interesse in de website, waarmee we uiteraard heel blij zijn.

Nu wat andere ontwikkelingen.

Het Keuringsarchief is verder aangevuld en de gegevens van de laatste keuringen worden momenteel door Ben Krooshoop verwerkt in het Keuringsarchief. Hierdoor kunnen we de nieuwe CIL 2019 en de CIL met foto’s aanvullen met informatie.

De CIL 2019 heeft ondertussen bijna 900 foto’s gelinkt en vele beschrijvingen zijn toegevoegd. De CIL met foto’s is al uitgebreid tot 579 stuks. Helaas zijn veel foto’s van slechte kwaliteit en soms zelfs niet aanwezig. Daarom willen wij u oproepen om aan ons te melden als u een slechte of geen foto ziet. En indien u een (betere) foto heeft deze aan ons toe te sturen zodat we deze kunnen plaatsen.
De CIL 2015 is weggehaald omdat al deze gegevens overgezet zijn naar de CIL 2019. Binnenkort worden de laatste testen uitgevoerd en dan zal ook de CIL 2018 gaan verdwijnen omdat hier gegevens in staan die niet altijd kloppen. We willen tenslotte de NKvF-gegevens alleen presenteren als die betrouwbaar zijn.

Het laatste nieuws is dat het UTC-menu (zie afbeelding hieronder) verder is aangepast en uitgebreid. Zo zijn bijvoorbeeld de keuringscriteria en het keuringsrapport toegevoegd zodat men kan zien hoe de BCK aan het puntenaantal komt.

De komende tijd zullen er nog zaken worden aangepast en uitgebreid. Als men suggesties heeft voor verbetering van de website dan horen wij dat uiteraard graag.

Ton van der Vorst.