vd Webmaster (5-20)

De aankomende tijd wordt weer een spannende tijd omdat de aanmeldingen van keuringen en voor de AFS gaan plaatsvinden. Achter de schermen hebben we nog redelijk wat dingen kunnen aanpassen zodat we denken hiervoor klaar te zijn.

Tevens ben ik samen met de BCK druk met het aanpassen van de conversieprogramma’s. Deze worden gebruikt om de aanmeldingen van de keuringen en ingezonden AFS formulieren met één druk op de knop te kunnen overzetten naar onze CIL 2019.

We denken dan ook heel dicht bij ons eindresultaat te komen, zodat de gebruikers steeds makkelijk en in één overzicht alle gegevens via de CIL 2019 kunnen inzien en, wat het belangrijkste voor ons is, dat de gegevens nu niet meer veelvuldig en handmatig in diverse formulieren moeten worden ingevuld, wat de kans op fouten aanmerkelijk verkleint.

Ondanks dat deze programma’s nu hun eindresultaat gaan bereiken zijn nog niet alle fuchsia’s voorzien van alle gegevens zoals o.a. het beschrijvingsformulier en een aantal foto’s waar we nog steeds naar op zoek zijn met de juiste naam en een goede kwaliteit.
Hiernaast alvast een (gedeeltelijk) voorbeeld van een beschrijving die veel meer informatie laat zien.
Al deze informatie komt vanuit het beschrijvings- formulier.

In de toekomst gaan we ook een conversie bouwen waarvan de gegevens uit de ingezonden AFS formulieren komen.
Het beschrijvingsformulier zal dan wel minder informatie bevatten omdat voor het doorsturen van een AFS formulier minder informatie nodig is.

Wat ik dan ook nog extra wil aanhalen is de beveiliging van onze website. Ik krijg zo nu en dan berichten dat men niet kan inloggen.
Waarom een strenge beveiliging? Dat is voor een vereniging als de onze toch niet nodig?
Het antwoord is dat dit jammer genoeg wel nodig is. Ik krijg dagelijks vele mailberichten van providers, beveiligingsbedrijven, marketingbedrijven, etc. die proberen in te loggen zodat deze iets kunnen aanpassen aan onze website.

Het grote probleem is echter dat het proberen in te loggen niet als een strafbaar feit wordt gezien, maar wel het eventueel aanpassen en dit is in het verleden al eens gebeurd.
Ik kan achterhalen welke bedrijven het zijn omdat alles op internet met een z.g. IP-adres werkt, wat je mag zien als een postcode. Ook het eventueel aanspreken van deze bedrijven heeft weinig zin omdat deze veelvuldig uit andere landen komen en weten dat ze bijna niet aangepakt kunnen worden, zeker niet door een kleine vereniging als de NKvF.
Om hen te ontmoedigen wordt bij 3 foutieve inlogpogingen de inlogmogelijkheid voor een uur geblokkeerd. Een nadeel is wel dat ook u na 3 foutieve inlogpogingen voor een uur wordt geblokkeerd. Is het dan hierna toch nog niet mogelijk om een nieuw wachtwoord aan te maken dan kan ik voor u kijken wat het probleem is. Dit kan door mee te kijken met het programma “Teamviewer” (binnenkort handleiding hiervoor op de website) of door mij een mail te sturen met het probleem. Ik neem dan contact met u op om te kijken hoe we dit kunnen oplossen.

Hiernaast een voorbeeld van het aantal inbraakpogingen gedurende 5 dagen. Overigens is dit voorbeeld van een hele rustige periode. Sommige IP-adressen komen meerdere keren per dag c.q. dagen voor en ik krijg van elke poging ook een mailbericht.

Ton van der Vorst.