vd Webmaster (5-19)

Toen wij onlangs tegen het feit aanliepen dat het wachtwoord bij het plaatsen van een regioblad voor een regio niet werkte moesten we daar een andere oplossing voor zien te vinden. De z.g. gmail-accounts met bijbehorende wachtwoorden zijn ooit aangemaakt en we kunnen deze door bepaalde omstandigheden niet meer herstellen.
Er is dan ook gekozen om de e-mailadressen te vervangen door een nkvf e-mailadres omdat deze altijd in beheer zijn van de vereniging zelf en dus altijd zijn aan te passen.

Wat gaat er nu veranderen?

De redacteurs van de regio’s hebben een tijdje geleden van Sjaak Loef een bericht ontvangen dat we hiermee bezig zijn en dat het e-mailadres en wachtwoord zou veranderen. De regio-bladen die ooit geplaatst zijn hebben we overgezet en de nieuwe gegevens zijn verstuurd.

Tijdens het overzetten van de regiobladen ben ik door een behoorlijk aantal regio’s positief verrast vanwege de grote hoeveelheid bladen die geplaatst zijn. Voor het plaatsen is een handleiding beschikbaar die na het inloggen met je eigen NKvF-account zichtbaar is onder de handleidingen, inclusief een video. Op aanvraag wil ik deze uiteraard nog eens naar u doorsturen. Maar ik kan een regio ook tegemoetkomen door het regioblad door mij te laten plaatsen, stuur deze dan ook even door met de vermelding dat u deze geplaatst wilt hebben.

Hierbij wel een aantal hints om een regioblad te plaatsten met diverse omschrijvingen.
Nadat men het regioblad heeft ge-upload (als een pdf-bestand) zal het programma de naam overnemen van het pdf-bestand.

Om dit bij de “boekenkast” beter duidelijk te maken kan met de volgende omschrijving het beste aanpassen.

Als dit de naam van het pdf-bestand is, wijzig deze dan bijvoorbeeld naar jaargang en de maand of naam regiobladnaam-jaar-nummer: bijv. 2016-dec- Bell’nProaties of Bell’nProaties-2016-dec.
Deze zal dan ook zichtbaar worden als men met de muis over de boekjes “zweeft”.

Men kan er ook voor zorgen dat de naam van de pdf al een “juiste” benaming heeft voordat u deze plaatst.

Dus zo wordt het zichtbaar als u de Title (en Description) heeft aangepast naar bijv. “2016-dec”.

Als men de gegevens na het plaatsen nog wat wil aanpassen, klik dan op het “tandwieltje”.

Hierna kan men alle gegevens weer aanpassen, vergeet hierna niet op “save and close” te klikken.

Hiermee hopen wij wat duidelijkheid te hebben gegeven over het visitekaartje van uw regio.
Denk ook eens over het eventueel plaatsen van uw evenementen, ook hier komen regelmatig vragen over van niet leden. Tevens promoot u hiermee ook uw regio.

Ton van der Vorst