vd Webmaster (4-19)

Of het kwam door het stukje in de Fuchsiana of door een frisse nieuwe start van het nieuwe jaar, maar de afgelopen weken werd ik overspoeld met aanvragen en “problemen” m.b.t. het inloggen op de NKvF website.
Daarom lijkt het mij goed om alles nog eens “helder” proberen uit te leggen.

De inloggegevens die ooit zijn aangemaakt voor de “oude” website zijn NIET MEER VAN TOEPASSING en werken dus ook niet bij de huidige NKvF-website.
Omdat een grote meerderheid nooit bij de oude website heeft ingelogd hebben we ervoor gekozen om een formulier te maken voor het verkrijgen van NIEUWE inloggegevens. Het lidnummer als gebruiksnaam blijft bestaan, maar aan het wachtwoord zitten nieuwe voorwaarden verbonden.
Dit alles heeft te maken met regelgeving en veiligheden die we dienen te hanteren om te voorkomen dat de website “gehackt” wordt door personen/bedrijven die bepaald geen goede bedoelingen hebben.
We hebben daarvoor een aantal veiligheden ingebouwd. Om een indruk te geven: ik krijg dagelijks minimaal 10 tot 15 meldingen dat “bedrijven” pogingen doen om de website te hacken.
Een voorbeeld daarvan is dat als men met een telefoon een link aanklikte en dan werd doorgelinkt naar pokersites, maar ook soms sekssites. Dit kunnen we dus absoluut niet hebben. Vandaar een aantal voorwaarden voor het inloggen.

Even weer alles op een rij. Na het aanvragen krijgt u een link en als u hier op klikt gaat u naar het instellen van een “nieuw” wachtwoord.

Voor de gebruiker die enkel wil “inzien” hebben we het aantal karakters terug kunnen brengen naar 6 (wel aanvinken: bevestiging zwak wachtwoord). Deze MOET echter wel voldoen aan minimaal het gebruik van 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer.
De gebruiker die gaat bewerken MOET minimaal 12 karakters invullen (Kleur onder Nieuw wachtwoord MOET groen worden).

Hierna kunt u inloggen met uw LIDNUMMER en aangemaakt WACHTWOORD.

 

We ontvangen met enige regelmaat meldingen dat men toch niet kan inloggen. De hoofdreden is vaak dat men niet voldaan heeft aan 1 van de 3 voorwaarden. Geen probleem, men kan dan op “wachtwoord vergeten” klikken waarna men een nieuwe mail krijgt om een wachtwoord aan te vragen of u stuurt mij een mail met uw wachtwoord zodat ik kan kijken of die voldoet en daarna kan controleren of deze werkt.
Vul uw LIDNUMMER in en WACHTWOORD.
Als extra beveiliging de KARAKTERS invullen die getoond worden. Deze mogen ook in kleine letters zijn.

 

 

Als de volgende melding komt kunnen daar de volgende oorzaken voor zijn.

Uw lidnummer is zichtbaar en dat is dus een makkelijke controle, maar probeer uw aangemaakte wachtwoord opnieuw in te vullen. De beveiligingskarakters zijn na ELKE invoer anders, pas daar mee op.
Na 3x wordt u voor een bepaalde tijd geblokkeerd. U kunt dan even een uurtje wachten of mij (of via het contactformulier) een bericht sturen en we gaan dan zo spoedig mogelijk zorgen dat u kunt inloggen.
Meer info kunt u ook vinden bovenaan de website onder: WACHTWOORD INFO.