vd Webmaster (3-20)

Het coronavirus heeft een behoorlijke impact op de huidige tijd en in mijn geval merkt ik dat dubbel. De leden zijn ondanks het betere weer waarschijnlijk wel meer met hun planten bezig, maar ook met de website. Ik krijg meer vragen en aanmeldingen als normaal, wat uiteraard positief is. Aangezien ik bij een bouwmarkt een aantal uren werk en dat het daar zoals bekend een “gekkenhuis” is kan ik niet altijd snel reageren of afhandelen, maar doe mijn best om tussendoor iedereen behulpzaam te zijn en zaken af te handelen.
Zo zijn we de laatste tijd heel druk geweest met de rubriek “Fuchsiafoto”. Dit was , ja ik zeg was, een omgeving waar men planten kon bekijken die een foto en (beperkte) beschrijving had en men na het inloggen een z.g. favorietenlijst kon aanmaken.
Waarom was?
De reden is dat deze omgeving opgebouwd was met een z.g. webwinkel en had helemaal géén relatie met de CIL 2019 waar al onze gegevens centraal staan. De leverde een behoorlijk extra werklast op omdat als gegevens in de CIL 2019 werden aangevuld CQ gecorrigeerd men dat bij deze omgeving ook moest aanpassen. Dit zorgde voor dat er verschillen ontstonden tussen de CIL 2019 en deze omgeving en dat kunnen we niet hebben. Tenslotte willen we dat er geen tegenstrijdigheden zijn en alleen zover mogelijk gegevens presenteren die betrouwbaar zijn.
Mede door dit voorval, maar ook dat een paar jaar geleden de wens voor een favorietenlijst ben ik druk bezig geweest om een nieuw programma te maken waardoor met toch de favorieten kan aanmaken EN dat deze nieuwe omgeving WEL een relatie heeft met de CIL 2019. M.a.w. als o.a. de BCK die veel bezig is met de CIL 2019 een aanvulling CQ-wijziging doorvoert staat deze informatie ook meteen op deze nieuwe omgeving.

De werking is zo’n beetje gelijk aan de CIL 2019 met hier en daar andere opties. Zo kan men per letter van het alfabet bekijken, maar ook zoeken op een trefwoord of kleur.
Voor het aanpassen van uw favorietenlijst kunt u op de onderste link “Naar mijn favorietenlijst” klikken.
Degene die al een lijst hadden krijgen binnenkort een bericht dat hun lijst is overgezet, dit heeft nog wat tijd nodig.
De leden die al kunnen inloggen op de website en een nieuwe lijst willen aanmaken kunnen een verzoek sturen naar de webmaster. U krijgt hierna een gebruikersnaam (uw lidnummer) en een wachtwoord om hier te kunnen inloggen. Het wachtwoord kunt zelf hierna wijzigen door op “Reset wachtwoord “ te klikken.

Eenmaal favorieten aangemaakt ziet u lijst er als volgt uit.

Heeft u nog suggesties voor van dit programma of opmerkingen dan zie ik die met plezier tegemoet.

Veel plezier,

Webmaster.