vd Webmaster (3-19)

Na lang puzzelen, vertalen en testen zijn de formulieren voor de AFS eindelijk afgerond. Ook omdat de nieuwe keuringen er aan komen is het nieuwe aanmeldformulier op de website geplaatst. Nu kunnen we verder met de volgende stap en dat is de geheel vernieuwde Cultivar Inventaris Lijst (CIL).

Onze bedoeling is dat we de aanmeldformulieren en de AFS formulieren (voor niet leden) laten koppelen met de CIL, hierdoor besparen we veel tijd en voorkomen we typefouten i.v.m. het “los” plaatsen in de CIL.
Met andere woorden, de BCK krijgt straks de mogelijkheid om vanuit een aanmeldformulier direct alle gegevens naar de CIL te exporteren en/of naar een AFS-formulier (alleen voor NKvF-leden).
Via de nieuwe CIL 2019 zullen alle relevante gegevens uiteraard weer zichtbaar zijn en ook meteen worden aangevuld met foto’s, dit in tegenstelling tot de oudere versies waarin dit niet mogelijk was. Maar ook kan straks centraal vanuit de CIL o.a. het AFS-formulier worden opgevraagd (mits aanwezig).
Het is nog een hele klus om alle formulieren te koppelen, maar daarmee besparen we uiteindelijk wel veel tijd en het belangrijkste is dat er minder kans is op fouten.

Tijdens de laatste ledenvergadering is onder andere aan de orde gekomen het inloggen (en eventueel wachtwoord) op de website. Indien men geen extra dingen wil bekijken zoals een recente Fuchsiana, de jaarverslagen en dergelijke dan hoeft men NIET in te loggen. Wil men deze wel bekijken dan dient men wel in te loggen. Heeft men dan problemen met het wachtwoord dan kunt u mij uiteraard uw voorgestelde wachtwoord doorsturen zodat ik deze kan controleren en aanmaken. Wilt u dat zelf nog eens proberen, dan kunt u na het proberen in te loggen op “wachtwoord vergeten” klikken. Vul uw e-mailadres in en volg de instructie na het verkrijgen van de mail.

 

Tevens werd het bijhouden van de bestuursgegevens besproken. Er wordt nogmaals verzocht om deze goed bij te houden. Het voordeel is dat bij het wijzigen van de bestuursgegevens deze meteen naar diverse leden van het hoofdbestuur gestuurd worden zodat zij meteen op de hoogte zijn van de wijziging. U behoeft deze dus NIET meer een extra bericht te sturen. Voor het wijzigen van de bestuursgegevens behoeft u ENKEL in te loggen met een speciaal wachtwoord t.b.v. het wijzigen en dus NIET met uw persoonlijk wachtwoord. Is het wachtwoord (nog) niet bekend dan kunt u dit aanvragen. Het wachtwoord wordt enkel afgegeven aan de secretaris en voorzitter van een regio. Wat een regio hierna onderling wil doen is voor hun eigen verantwoording.

Ton van der Vorst.