vd Webmaster (2-19)

Per 1 januari is de oude website “www.fuchsiavereniging.nl” gesloten vanwege vele onvolkomenheden en veiligheidsproblemen. De afgelopen tijd hebben we daarom getracht om alle eventueel relevante en actuele informatie zoveel mogelijk over te zetten, maar misschien zien we iets over het hoofd en dan zien wij graag uw bevinding tegemoet.
Tijdens de laatste ledenraadvergadering heb ik de voortgang en bevindingen aan de leden uitgelegd en daarbij verzocht om eventuele wensen of bevindingen door te geven zodat we een optimale en actuele website voor de NKvF kunnen presenteren, echter een paar weken later krijgen wij een mailbericht waarin een beetje de onvrede werd geuit vanwege het missen van, in dit geval, de regiobladen. Jammer dat deze informatie niet door het aanwezige regiolid in de ledenraadvergadering is doorgespeeld, maar ook jammer dat we niet rechtstreeks zijn benaderd, want dan hadden we dit meteen kunnen oplossen.
De persoon in kwestie had helemaal gelijk en om eerlijk te zijn was daar nog niet aan gedacht, mede omdat er op de oude website enkel maar oude regiobladen staan vermeld. Dus nu een mooi moment om alles op een rij te zetten en uit te leggen hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Met vereende kracht hebben we eerst de bestaande regiobladen van de oude website overgezet naar de huidige website, waarbij we meteen een link hebben geplaats waarmee u uw regioblad kan plaatsen. Om in te loggen heeft u een gebruikersnaam (Gmail account) en wachtwoord nodig voor deze site, u hoeft NIET bij de NKvF in te loggen. Heeft u deze niet meer of bent ze vergeten kan deze via webmaster@nkvf.nl opgevraagd worden. Eenmaal via deze link aangemaakt staat uw regioblad automatisch weer op de regiopagina vermeld.
Nu krijgen ik en andere met regelmaat een regioblad doorgestuurd en we snappen dat u niet helemaal meer weet hoe dit meer in zijn werk ging, daarvoor hebben we een nieuwe handleiding gemaakt die ook via het mailadres kunt opvragen. Met deze acties hopen wij dat de regio’s weer hun regiobladen actueel zullen plaatsen.
Ook heb ik, als voorbeeld bij o.a. regio 23 en 28, een evenement geplaatst om te laten zien hoe dit op de regiopagina eruit gaat zien, maar ook dat een regio direct al hun activiteiten (bijvoorbeeld een open tuin, vergadering) kunnen zien. Andere verenigingen, maar ook buitenstaanders kunnen dan dus u uw activiteiten zien en wie weet kan dat allemaal iets positiefs kan opleveren.

Onlangs heb ik een aantal aanvragen gekregen voor een nieuwe inlogaccount bij www.nkvf.nl (deze is anders dan bij oude website) en men heeft (terecht) moeite met de verplichte lange wachtwoorden die moeten voldoen aan diverse voorwaarden.
Onder andere de nieuwe privacywet eist een “adequate beveiliging” en regels betreffende elektronische handtekeningen van de gebruiker. Hier spelen programma’s op in en dat heeft dus gevolgen voor het aanmaken van een persoonlijk wachtwoord. Het wachtwoord dient bijvoorbeeld minimaal 12 tekens lang te zijn.
Vele programma’s zijn de NKvF al voor gegaan denk daarbij maar eens aan de bekende Mijn inlog van bijvoorbeeld uw energiebedrijf en overheidsinstellingen.
Bij de digitale aanvraag krijgt u 2 linken die wijzen naar handleidingen voor het aanmaken van het wachtwoord. Is dit toch nog onduidelijk of een probleem dan gaan wij u uiteraard ondersteunen. U kunt uw voorgestelde wachtwoord doorsturen en wij gaan hiermee aan de slag. We kijken of deze voldoet aan de voorwaarden en testen of u met deze gegevens kunt inloggen. Hierna krijgt u een nieuwe mail met alle benodigde gegevens.