vd Webmaster (11-18)

Ondanks dat men vaak niet altijd het verschil ziet wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Met medewerking van Ben Krooshoop van regio 27 zijn er vele pagina’s gevuld.
Zo zijn de kweektips aangevuld en een aantal letters van de CIL.
Voor de CIL moeten we voorzichtig zijn omdat we enkel fuchsia’s willen plaatsen die een foto en correcte beschrijving hebben. We willen tenslotte niet dat men een verkeerde indruk krijgt van een fuchsia.

Maar er is meer groot nieuws van de NKvF. De NKvF is het contactadres geworden voor Europa om de registratie voor de American Fuchsia Society (AFS) te verzorgen en door te sturen. We zijn dan momenteel dan ook heel druk bezig om het AFS-formulier in diverse talen beschikbaar te stellen zodat iedereen binnen Europa zijn/haar fuchsia kan aanmelden via de NKvF.
Tevens kunnen we met deze aanmelding de CIL actueler houden die dan meteen voorzien zijn van de juiste foto’s.

Nu had ik de bedoeling om diverse dingen te gaan uitleggen zodat men zelf een aantal zaken op de website bij de NKvF kan gaan aanpassen, echter dit zijn zoveel dingen dat ik er wel een boek over kan schrijven en dat gaan we dus niet doen.
We nemen met deze rubriek de bestuursgegevens met u door. In het verleden kon u al uw eigen bestuursgegevens aanpassen en dat is nu wederom het geval. We gaan zelfs een stapje verder omdat u in het verleden buiten uw bestuursgegevens ook het secretariaat en de ledenadministratie van de NKvF moesten worden ingelicht. Dit gaat nu geautomatiseerd.
Elke regio heeft zijn eigen pagina waar een aantal pagina’s voorbereid zijn. Sjaak Loef heeft de bestuursgegevens van de diverse regio’s ingevuld aan de hand van de gegevens die hij haalde uit de meest recente regioblaadjes, maar deze kunnen echter nog wel fouten bevatten en/of waren niet altijd compleet.
Het wijzigen en bijhouden van deze gegevens was en is ook nog steeds de verantwoording van de regio’s. U doet de andere regio’s en het hoofdbestuur er een enorm plezier mee als u de bestuursgegevens actueel houdt.
Na het aanmelden met een wachtwoord krijgt u een heel scherm te zien waar vele functies staan. Deze zijn NIET altijd voor u van toepassing en dat is niet erg. U vult ENKEL die functie en gegevens in die voor uw regio van toepassing zijn.
Na het opslaan zullen dan ook ENKEL die gegevens op de bestuurspagina staan die u heeft ingevuld. Met andere woorden als een functie bij u NIET voorkomt zal deze dan ook niet op de pagina voorkomen. Het programma zoekt dat zelf voor u uit.
Iedere regio kan een wachtwoord krijgen bij de webmaster om, namens het bestuur, deze gegevens te kunnen wijzigen.
U heeft enkel het wachtwoord nodig en hoeft niet speciaal in te loggen. Na het wijzigen ziet u meteen of de wijzigingen zijn doorgevoerd. Met deze wijziging worden alle pagina’s zoals bijvoorbeeld voorzitters, penningmeesters, etc. automatisch aangepast EN….er wordt automatisch een mail gestuurd naar het secretariaat en ledenadministratie.
Het wachtwoord is aan te vragen via e-mailadres: digiton@nkvf.nl of webmaster@nkvf.nl.

In de volgende Fuchsiana is het de bedoeling dat we u gaan laten zien hoe u de evenementen zoals open tuin, vergaderingen en allerlei andere activiteiten zichtbaar kunt maken op uw eigen websitedeel, maar ook voor de hoofdpagina en bij de rubriek EVENEMENTEN. Maar heeft u alvast wat leuk nieuws die iedereen aangaat dan zien wij dit ook graag van u tegemoet. Wij zullen er dan voorlopig nog voor zorg dragen dat deze informatie op de website wordt geplaatst.
Wilt u al zelf wat op uw eigen regiopagina gaan plaatsen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Hiervoor is echter wel een inlogcode nodig en die u kunt aanvragen bij de e-mailadressen zoals hierboven vermeld.

Per 1 januari 2019 zal de website ‘www.fuchsiavereniging.nl’ worden vervangen door de vernieuwde website ‘www.nkvf.nl’. Mocht u hierdoor problemen ondervinden dan verneem ik die graag van u. Mijn e-mailadres is webmaster.nkvf.nl.