vd Webmaster (1-21)

Dat Covid-19 veel met iedereen doet is dus ook bij de NKvF te merken en dat geeft ons de tijd om andere zaken eens aan te pakken.
Zo zijn Jannie en Sjaak Loef druk bezig geweest om de Cultivar Inventarislijst (CIL 2019) op orde te brengen: het aanvullen met beschrijvingsgegevens en foto’s (momenteel ca. 15.000) en het controleren op onjuistheden. Ook zijn de beschrijvingen uit de losbladige Cultivarlijst overgezet naar de CIL 2019

(www.nkvf.nl/cil-2019). Hierbij ontstond in het najaar een klein probleem omdat het programma dat we gemaakt hadden om foto’s toe te voegen Adobe Flashplayer gebruikte. Dit was een programma dat een soort animatie verzorgde en wordt vanaf 1 januari 2021 niet meer ondersteund. Na flink wat puzzelwerk hebben we dit gelukkig weer kunnen oplossen en werkt alles weer als vanouds.

Waar we de afgelopen maanden ook druk mee bezig zijn geweest is om de Botanische Groep digitaal in kaart te brengen. Dit stond al heel lang op het programma, maar is door allerlei zaken constant doorgeschoven. Maar zoals Jan de Groot in de laatste Fuchsiana al heeft aangekondigd is het nu een feit.
In het verleden was het de bedoeling dat de leden aan Jan de Groot doorgaven welke planten zij hadden. Jan maakte dan een overzicht en die moest na elke wijziging op de website worden aangepast. Dit is nu niet meer nodig.

Alle leden van de Botanische groep hebben een mail gekregen met inloggegevens zodat ze hun lijst altijd kunnen bijwerken wanneer het hen uitkomt. Deze lijst is dan meteen verwerkt in de verzamelstaat.
Met andere woorden: geen extra handelingen meer voor o.a. Jan de Groot en zolang men de lijst maar goed bijhoudt geen “oude” gegevens meer, zodat iedereen altijd actueel kan zien wat er speelt.

Buiten dat het even geduurd heeft om dit programma te schrijven vanwege andere zaken, is dit programma behoorlijk complexer dan bijv. de CIL. Zo moest het programma niet alleen een totaal overzicht presenteren, maar ook wie wat heeft, aantallen (ook indien te weinig aanwezig) en wanneer de laatste wijziging was doorgevoerd.
Om dit alles in 1 overzicht te “proppen” was een behoorlijke uitdaging, maar ik denk dat het resultaat er mag zijn.
Het overzicht kunt u terug vinden op de website bij Informatie-Botanische inventarislijst.