vd Webmaster (1-19)

Van de webmaster Februari 2019

Vanaf 1 januari zullen we de oude website “Fuchsiavereniging” gaan sluiten vanwege vele onvolkomenheden en veiligheid problemen. De afgelopen tijd hebben we daarom getracht om alle eventueel relevante en actuele informatie zoveel mogelijk over te zetten, maar misschien zien we iets over het hoofd en dan zien wij graag uw bevinding tegemoet.
Tijdens de laatste ledenvergadering heb ik de voortgang en bevindingen aan de leden uitgelegd en daarbij verzocht om eventuele wensen of bevindingen door te geven zodat we een optimale en actuele website voor de NKvF kunnen presenteren, echter een paar weken later krijgen wij een mail bericht waarom een beetje de onvrede werd ge-uit vanwege het missen van in dit geval de regiobladen. Jammer dat deze informatie niet door de aanwezige van de ledenvergadering is doorgespeeld, maar ook jammer dat we niet rechtstreeks zijn benaderd, want dan hadden we dit meteen kunnen oplossen.
De persoon in kwestie had helemaal gelijk en om eerlijk te zijn was daar nog niet aan gedacht, mede omdat er op de oude website enkel maar oude regiobladen staan vermeld. Dus nu een mooi moment om alles op een rij te zetten en uit te leggen hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Met vereende kracht hebben we eerst de bestaande regiobladen van de oude website overgezet naar de huidige website, waarbij we meteen een link hebben geplaats waarmee u uw regioblad kan plaatsen. Om in te loggen heeft u een gebruikersnaam (gmail account) en wachtwoord nodig voor deze site, u hoeft NIET bij de NKvF in te loggen. Heeft u deze niet meer of bent ze vergeten kan deze via webmaster@nkvf opgevraagd worden. Eenmaal via deze link aangemaakt staat uw regioblad automatisch weer op de regiopagina vermeld.
Nu krijgen ik en andere met regelmaat een regioblad doorgestuurd en we snappen dat u niet helemaal meer weet hoe dit meer in zijn werk ging, daarvoor hebben we een nieuwe handleiding gemaakt die ook via het mailadres kunt opvragen. Met deze acties hopen wij dat de regio’s weer hun regiobladen actueel zullen plaatsen.

Ook heb ik als voorbeeld bij o.a. regio 23 en 28 een evenement geplaatst om te laten zien hoe dit op de regiopagina eruit gaat zien, maar ook dat een regio direct al hun activiteiten (b.v. open tuin, vergadering) kunnen zien. Andere verenigingen, maar ook buitenstaanders kunnen dan dus u uw activiteiten zien en wie weet dat dat allemaal positief kan opleveren.

Het laatste nieuws dat ik kan presenteren is dat we ondertussen met een geheel nieuwe CIL bezig zijn. Op de oude website stond een versie die hier en daar “vervuild” was, maar ook door veiligheidsproblemen NIET meer werkte.
Om te voorkomen dat men niet meer de CIL kan bekijken heb ik een viertal versies op de site geplaatst en kunnen via het bovenste menu (CIL (2015/2018)) gevonden worden of via INFOMATIE/CIL DATABASES.
We onderscheiden deze als volgt:

  • CIL 2015: Een onbewerkte versie zonder “eventuele” vervuiling.
  • CIL 2018: De versie zoals op de oude website, maar waarbij nog informatie door de BCK moet worden gecontroleerd en aangepast vanwege onwaarheden.
  • CIL 2019: Dit gaat de nieuwe (toekomstige) CIL worden die alle informatie (en extra) gaat presenteren.
  • CIL (met favorieten): Deze CIL gaat naar een nieuwe pagina waar men ALLEEN (nog) de planten kunt inzien waarvan een foto bekend is. Hier kunt u uw eigen favorieten samenstellen zoals op de oude website. Om uw eigen favorieten te kunnen aanmaken moet u wel ingelogd zijn. Enkel kijken kan altijd.

Heeft u hulp nodig of wenst u ondersteuning voor een dit soort zaken, neem dan gerust contact op en wij zullen proberen z.s.m. aan uw wens proberen te voldoen.