Uitslag fotowedstrijd 2020

Hoewel we onze Vriendendag dit jaar niet konden houden hebben we wel de fotowedstrijd door laten gaan. Normaal gesproken laten we de ingezonden foto’s afdrukken en worden ze tijdens Vriendendag op perspex platen opgehangen zodat alle bezoekers ze kunnen bewonderen. Daarnaast kan iedere bezoeker mee bepalen welke foto’s prijzen winnen. Op beide categorieën kan op een stemformulier aangegeven worden welke foto zou moeten winnen in de categorie close up en in de categorie algemeen. Ook dit jaar ontvangen de deelnemende leden de gebruikelijke afdruk van hun foto thuisgestuurd.

Dit jaar zijn 14 foto’s aangeleverd voor de categorie close up en 13 foto’s voor de categorie algemeen. We hadden gehoopt op meer foto’s en roepen u op om volgend jaar mee te doen. Er zijn vast meer leden die mooie foto’s maken van hun fuchsia’s. In 2017 hadden we nog 53 deelnemende foto’s en in 2013 was dit zelfs nog 71.

Voor het bepalen van de winnende foto’s is dit jaar gekozen voor een online stemming via www.nkvf.nl. Alle leden konden, na inloggen, hun stem geven binnen beide categorieën.

Helaas hebben maar zeer weinig leden van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Of dit komt doordat hier te weinig aandacht aan is geschonken blijft gissen. De bedoeling was om in het augustusnummer van Fuchsiana nog een herinnering te plaatsen. Dit is er helaas bij ingeschoten. Wel heeft onze webmaster alle leden, van wie een mailadres bekend is, een mail gestuurd om deze leden op te roepen hun stem uit te brengen. Mogelijk werkte het inloggen als een belemmering voor het stemmen. Hier is echter voor gekozen om de stemming zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Er hebben 5 leden gestemd, waarvan 3 deelnemers. Dit maakte de bepaling van de winnaars zeer moeilijk en discutabel. Toch is besloten een zo eerlijk mogelijk manier te vinden om de winnaars te bepalen.

Binnen de categorie Close-up had 1 foto 2 stemmen, de overige hadden 1 stem of geen.

De foto met 2 stemmen heeft dus sowieso de 1e prijs in die categorie, daar bestaat geen twijfel over.

Voor de overige foto’s zijn de foto’s met een stem in een online loterijmachine gedaan. Hierbij zijn de stemmen van de deelnemers buiten beschouwing gelaten omdat de deelnemers logischerwijs op hun eigen foto’s hadden gestemd. Ook deze werkwijze is discutabel maar we moeten wel zo eerlijk mogelijk te werk gaan. Dat is ontzettend lastig met zo weinig stemmen en kan altijd discussie oproepen. Er is niets op tegen om op de eigen foto’s te stemmen maar de verhouding tot vrije stemmen was nu zoek, waarbij ook het geringe aantal deelnemers een rol speelt. Een online loting, waarbij alle foto’s met een stem meededen, leverde ondergetekende 2 prijzen op, waaronder de Mieke Meursing trofee. Dit maakte duidelijk dat deze werkwijze zeer zeker vragen op zou roepen.

Close-up 2e prijs Mw. I.P. de Boer-Dammers C11 ‘Swingtime’
Close-up 1e prijs Dhr. K. Poffers C8 ‘Jaspers Vlammetje’

Algemeen 2e prijs Dhr. K. Poffers A9 ‘Remembering Claire’
Mieke Meursing trofee Dhr. J. Rijkers A8 Kolibrie met fuchsia’s

Iedereen heeft inmiddels de ingezonden foto’s met een begeleidende brief én de eventuele prijs thuis ontvangen. Behalve de 1e prijs algemeen bestaan de prijzen uit VVV-cadeaukaarten.

Cor Boom