Geen activiteiten meer in 2020

Het bestuur heeft besloten om alle activiteiten, incl. bestuursvergaderingen en ledenvergadering, in 2020 niet door te laten gaan.

Gezien de huidige overheidsregels in het kader van Covid-19 (coronavirus) is het onverantwoord en onmogelijk om bijeenkomsten e.d. te houden. Het is namelijk niet mogelijk in de accommodatie van de Tuindersvereniging in Krimpen aan den IJssel 1,5 meter afstand te houden. De ruimte is daarvoor te klein. De Tuindersvereniging heeft ons hierover ingelicht.
Ook de jaarlijkse barbecue gaat niet door omdat hiervoor vrijwel hetzelfde geldt. Hoewel we de barbecue houden in de buitenlucht denken wij toch dat dit niet verantwoord is. Gezellig met elkaar barbecueën leidt al gauw tot het “vergeten” van o.a. de 1,5 meter regel en het dragen van een mondkapje lijkt ons geen optie.
Gelet op het bovenstaande zien wij ook geen mogelijkheid om de plantenwedstrijd door te laten gaan. Er zijn een aantal mogelijkheden besproken maar het laten doorgaan van deze wedstrijd stuit op te veel praktische problemen.

Bij de bovenstaande redenen speelt vooral het feit mede dat het overgrote deel van onze leden in de risicogroep valt van 70-plussers. Het mag duidelijk zijn dat het bestuur het zeer zwaar valt om dit besluit te moeten nemen maar wij willen absoluut voorkomen dat door onze verenigingsactiviteiten iemand het coronavirus zou oplopen.

Uiteraard zal het bestuur de overheidsregels betreffende het coronavirus nauwlettend in de gaten houden en mocht er naar aanleiding daarvan positieve ontwikkelingen te zien zijn voor het functioneren van onze vereniging dan laten wij u dat weten. Verder zullen wij u zo veel mogelijk op de hoogte houden via Furore en eventueel via de e-mail/telefoon.

Leden die geen e-mail hebben zullen via telefonisch contact op de hoogte worden gehouden.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. De e-mailadressen en telefoonnummers staan vermeld in de Furore.

Het bestuur wenst u allen een mooie zomer toe maar vooral een gezonde voortzetting van 2020.

Namens het bestuur van NKvF, regio 19, Rotterdam e.o.

Sjaak Loef, voorzitter

Leave a Reply

CAPTCHA


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.